Nintendo laat via de Twitteraccount weten dat morgen, tijdens het Nintendo Direct-evenement, details bekend worden gemaakt over de Wii U, de nieuwe console van het bedrijf. Zo kunnen we onder andere de prijs en lanceerdatum verwachten.

Op de officiële Twitteraccount van Nintendo laat Satoru Iwata van Nintendo weten dat het bedrijf morgen, 13 september, een online presentatie zal geven. Tijdens de presentatie wordt informatie over de Wii U uit de doeken gedaan. Het gaat hierbij om de lanceerdatum en prijs van de nieuwe console van Nintendo. Het event wordt vanaf 4 uur in de middag (Japanse tijd) uitgezonden op de officiële website van Nintendo.

Deze aankondiging bevestigt de gelekte informatie van bronnen dicht bij Nintendo, die in Augustus al meldden dat op 13 september een evenement plaats zou vinden, waarin waarschijnlijk de prijs en lanceerdatum van de Wii U zouden worden vermeld. Er werd destijds ook aangegeven dat naast deze informatie ook gedemonstreerd wordt hoe de Wii U de toekomst van gaming en entertainment zal gaan veranderen.