Abonneer je gratis op Techzine!

Mozilla heeft 10 bugs, waarvan drie kritiek, geïdentificeerd in de eerste releasecandidate van Mozilla Firefox 3.0. Toch wordt pas morgen beslist of er een tweede releasecandidate zal komen.

"We maken een go-/no-gobeslissing aan het begin van deze week, omdat we nog steeds feedback aan het verzamelen zijn van de eerste releasecandidate," vertelt Mike Schroepfer, vicepresident van Mozilla’s engineering team, in een e-mailbericht op donderdag. Op 27 mei zal die beslissing dus vallen.

De buglist bevat drie kritieke lekken en zeven minder kritieke fouten. Acht van de bugs treft Windows en Mac OS X, en slechts twee treffen Linux. Toch is er veel te doen om een van Linux-bugs, omdat die voor crashes zorgt en omdat eerder nog Mozilla vertelde geen fix klaar te hebben voor de lancering van Firefox 3.0.

Jason Clinton, medewerker van Advanced Clustering Technologies Inc, gespecialiseerd in Linux-servers en -clusters, noemde de ondersteuning van Mozilla voor Linux tweede klas en bekritiseerde Mozilla voor het niet oplossen van de bug die Linux-systemen op zijn knieën kan krijgen.

De bug is overigens al gelokaliseerd, vertelde Schroepfer in een e-mailbericht op woensdag, en hij denkt dat er voldoende opties zijn om de bug op te lossen.