Abonneer je gratis op Techzine!

De derde Game Development Rally is van start gegaan. Het project is uit de grond gestampt door de stichting NLGD. In de Game Development Rally, afgekort ook wel GDR genoemd, is het de bedoeling dat men een game ontwikkeld voor kinderen die in het ziekenhuis liggen.

Het totale prijzenpakket is vastgesteld op twintigduizend euro. Hoe het prijzenpakket eruit ziet is echter nog een verassing, zo zegt de stichting. De stichting voegt wel toe dat een leukere en betere doorstart niet mogelijk is, want suggereert dat het pakket voorzien is op een vervolg-carrière in de development-wereld.

Het is de bedoeling dat men een game ontwikkeld die gespeeld kan worden door kinderen die zowel lang als kort in het ziekenhuis liggen en de opdracht luidt een spel te ontwikkelen dat een soort tamagotchi-achtige functies heeft. Iedereen die mee wil doen, mag mee doen, er is echter een team-voorwaarde: het team mag maximaal vijf personen bevatten. Waar die personen vandaan komen maakt niet uit.

De stichting zegt zelf het volgende over de GDR: "De GDR is door de Stichting NLGD opgezet ter stimulering van de Nederlandse game-industrie. Op deze laagdrempelige manier kan immers iedereen een vliegende start maken in de games industrie. Het is de ultieme kans om jezelf op de kaart te zetten als creatief genie of juist als interactief programmeur. Bovendien kan je met het prijzenpakket een droomstart maken tot een eigen ontwikkelstudio."

Men kan zich inschrijven tot 16 februari, het eerste concept moet op uiterlijk 27 februari binnen zijn. Op 3 april moet de eerste versie binnen zijn, deze moet speelbaar zijn. Op 14 mei is de contest afgelopen, op 11 juni wordt de winnaar bekend gemaakt.