Abonneer je gratis op Techzine!

Corsair, vooral bekend van zijn werkgeheugen, is van plan de Force-serie-SSD’s uit te breiden met drie nieuwe varianten: een 40 GB-, 80 GB- en 160 GB-versie die alleen de SandForce SF-1200-controller aan boord hebben. De nieuwe SSD’s zijn gepland om beschikbaar te komen in augustus.

De opkomende SSD’s hebben, net als de al verkrijgbare Force-SSD’s, een formaat van 2,5 inch en een SATA 3 Gbps-interface. De SSD’s beschikken over multi-level cell NAND Flash-geheugen en bieden tevens ondersteuning voor TRIM. De maximale leessnelheden bedragen 285 MB/s, terwijl schrijven maximaal met 275 MB/s gaat.

"Tijdens onze tests in het Corsair Lab vonden we dat de nieuwe 40 GB SSD Force Series concurrerende SSD’s van Intel en Kingston achter zich liet met een ruime marge" zegt John Beekley, vicepresident van de technischemarketingafdeling bij Corsair. "Dankzij SandForces unieke DuraWrite-architectuur is er haast geen prestatievermindering als de hoeveelheid opslag wordt verminderd. "

De 40 GB-, 80 GB- en 160GB Force-series zullen met drie jaar garantie geleverd worden en hebben een prijskaartje van respectievelijk 129,99, 229,99 en 449,99 dollar.