min

Tags in dit artikel

, ,

Voor de mensen die een compact systeem op het oog hebben komt fabrikant Gigabyte met een compact mini-ITX moederbord. Dit nieuwe moederbord, de GA-H67N-USB3-B3, is opgetrokken rond de H67 chipset. Opvallend genoeg heeft het moederbord twee HDMI-aansluitingen, wat een toekomst in een HTPC goed doet.

Het nieuwe moederbord heeft dus een mini-ITX-formaat en men kan er S1155-processoren op plaatsen. Hij heeft een blauw PCB en heeft het Ultra Durable 3-ontwerp van Gigabyte meegekregen. Het moederbord heeft ook een speciale functie die het mogelijk maakt om apparaten op te laden via USB terwijl de computer wel is afgesloten. Ook is uit de benaming af te leiden dat het moederbord met de nieuwe B3-revisie chipset komt.

De GA-H67N-USB3-B3 heeft twee DDR3-geheugensloten die een frequentie tot 1333 MHz ondersteunen. Daarnaast zijn er twee SATA 6 Gbps- en twee SATA 3 Gbps-poorten aanwezig tezamen met één PCI-e x16-slot, Gigabit Ethernet en twee USB 3.0-poorten. Ook een eSATA-poort en 7.1-kanaals-audio zijn present. Video-aansluitingen zijn er in de vorm van D-sub (VGA) en opmerkelijk twee HDMI-aansluitingen. Het moederbord zou binnenkort beschikbaar zijn tegen een prijs van ongeveer 100 euro.