Abonneer je gratis op Techzine!

Andy Lees, president van de Windows Phone afdeling van Microsoft verwacht dat er volgend jaar Windows Phone 7-toestellen op de markt zullen verschijnen welke te koop zullen zijn vanaf 100-150 dollar. Lees geeft aan dat alle eerder verschenen toestellen allemaal gericht waren op de high-end markt maar dat er op de mid-range en low-end markt nog veel te winnen is.

Andy Lees deed deze uitspraken op de Worldwide Partner Conference die kort geleden werd gehouden. Lees gaf in zijn speech aan dat het voor de fabrikanten steeds makkelijker is om de verschillende componenten te integreren in één chip waardoor de kosten steeds lager worden. Om die reden verwacht hij dan ook dat er volgend jaar ook toestellen zullen verschijnen met een prijskaartje van 100 a 150 dollar.

Het is geen geheim dat Microsoft redelijk strenge eisen stelt aan de licentie afnemers van Windows Phone, het zou dus zomaar kunnen dat Microsoft van hen verwacht dat ze ook het low-end segment voorzien van toestellen, voor de prijs van 100 a 150 dollar. Mogelijk is dit onderdeel van Microsoft’s strategie, gezien zowel de iPhone als de Android toestellen niet erg actief zijn aan de onderkant van de markt. Er valt mogelijk flink wat marktaandeel te winnen in die prijscategorie.