Abonneer je gratis op Techzine!

Om de graphics van Forza Motorsport 4 te overtreffen heeft ontwikkelaar Turn 10 niet zozeer betere hardware nodig. Dit stelt lead gamedesigner Dan Greenawalt in een gesprek met Digital Life.

In dit interview laat Greenawalt weten dat de studio niet perse nieuwere en beter hardware nodig heeft om tot betere prestaties te komen maar simpelweg beter wordt in rekenen en zo betere graphics op de plank kan zetten. Als voorbeeld haalt de lead gamedesinger de nieuw IBL-belichtingstechniek aan. Met deze nieuwe techniek is er geen nieuwe hardware nodig maar is het verschil met Forza 3 enorm groot.

Daarnaast is volgens Greenawalt het gebruik van dvd’s ten opzichte van blu-ray ook een groot voordeel. Dvd’s zijn namelijk in staat om de content die zich op de schijf bevindt een stuk sneller naar de console te kunnen streamen. Daarnaast maakt Forza 4 gebruik van extensive streaming waardoor de game er buitengewoon goed uitziet. Dit houd in dat er, wanneer je op een baan rijdt, er telkens een nieuw stuk van het circuit wordt ingeladen. Wanneer er een grotere disk gebruikt zou zijn, zou dit niet mogelijk zijn geweest omdat de baan anders niet snel genoeg ingeladen zou worden. Forza Motorsport 4 wordt wederom op twee disks geleverd en ligt vanaf 14 oktober in de schappen.