‘Sony Xperia L is nieuwe midrange-smartphone’

Abonneer je gratis op Techzine!

Xperiablog weet vandaag te melden dat de Sony Xpera L de nieuwe midrange-smartphone van Sony gaat worden. Het toestel met modelnummer C210X draagt de codenaam Taoshan. De Xperia L zou voorzien worden van een 4,3 inch scherm, een 8 megapixel camera en Android 4.1.2 Jelly Bean.

De Sony Xperia L lijkt een echt midrange toestel te worden, dat op basis van de specificaties waarschijnlijk rond de 300 euro zal moeten kosten. Het toestel beschikt naar verluidt over een 4,3 inch FWVGA-scherm met een schermresolutie van 480 bij 854 pixels. De opslagcapaciteit van het toestel zou liggen op 8GB en is uit te breiden via micro-SD. Verder zou het toestel worden aangedreven door een Qualcomm Snapdragon dual-core processor, welke is geklokt op 1GHz, in combinatie met een Adreno 305 GPU. Deze processor en GPU-combinatie zijn we al eerder tegengekomen bij veel goedkope Windows Phone-toestellen, die allemaal voor een prijs rond de 250 euro van eigenaar wisselen.

De camera van de Sony Xperia L zou echter voorzien zijn van een speciale sensor, wat het toestel mogelijk iets duurder maakt. Het gaat om een 8 megapixel Exmor RS-sensor. Deze sensor is ook gebruikt in het huidige vlaggenschip van Sony, de Xperia Z. Mogelijk is dit toestel dus in staat om hele goede foto’s te schieten, iets wat we uiteraard pas met zekerheid kunnen zeggen als we het toestel hebben getest, iets wat we later dit jaar hopen te doen.

De accuduur van de Xperia L lijkt geen probleem te worden voor dit toestel, met een capaciteit van 1700 mAh. Wanneer Sony het toestel op de markt gaat brengen is nog onduidelijk.