“Xbox 720 draait minder om gaming dan PS4”

Abonneer je gratis op Techzine!

Jonathan Blow, bekend van de game Braid, heeft aangegeven dat Microsoft’s volgende Xbox niet strikt bedoeld is voor games. Blow vindt de volgende Xbox daarom minder interessant dan de PlayStation 4, die Sony vorige maand aankondigde.

Tijdens de presentatie van de PlayStation 4 kondigde Sony de tijdelijk exclusieve game The Witness aan, wat een nieuwe titel is van Blow. Deze game wordt tijdelijk exclusief voor de PlayStation 4 omdat Blow de volgende Xbox minder geschikt acht voor de game. Blow heeft de nieuwe Xbox nog niet in eigen persoon ontmoet, maar Microsoft heeft aangegeven dat de "spelcomputer niet strikt om games draait. De nieuwe Xbox moet het centrum van de woonkamer worden, wat ik prima vind en misschien is het voor Microsoft de juiste weg. Het zorgt er echter voor dat het in mijn ogen nu niet de beste keuze is om onze game voor uit te geven."

Blow geeft aan dat hij sowieso een lastig verleden heeft met Microsoft, wat ook bij heeft gedragen aan de keuze om The Witness naar de PlayStation 4 te brengen. Vooralsnog zal het commentaar van één ontwikkelaar geen grote deuk in de reputatie van de volgende Xbox betekenen, het meeste wat we over de volgende Xbox weten is sowieso nog speculatie.