Samsung heeft tijdens het Mobile World Congress een tweede versie van de Knox-beveiliging aangekondigd. Met Knox 2.0 wil Samsung er ook voor zorgen dat applicaties in de Google Play Store veilig gebruikt kunnen worden.

Het is exact een jaar geleden dat Samsung de eerste versie van Knox aankondigde, al duurde het nog lang voordat de software ook werkelijk beschikbaar kwam. Desondanks is het nu tijd voor een tweede versie van de zakelijke beveiliging.

Samsung heeft de wijze waarop Google Play-apps worden behandeld aangepast. De data van gedownloade applicaties wordt met de nieuwe software digitaal beveiligd, zonder dat ze in een afzonderlijke Knox-omgeving hoeven te draaien. Samsung geeft aan dat Knox 2.0 niet met alle apps overweg kan.

Samsung komt tevens met Knox Marketplace, wat een eigen applicatiewinkel met veilige apps is. Deze applicatiewinkel stelt beheerders in staat om apps in één klap op alle aangesloten apparaten te installeren. Een voorbeeld van een applicatie die in deze winkel terug te vinden is, is de clouddienst Box.

Knox 2.0 wordt in het tweede kwartaal van 2014 uitgerold op apparaten met Android 4.4 KitKat en is al te vinden op de Samsung Galaxy S5 (hands-on).