De Franse website Nowhereelse.fr stelt foto’s te hebben van de printplaat van de nieuwe iPhone 6. Of deze foto’s inderdaad van Apple’s nieuwe iPhone zijn is moeilijk te controleren, maar helemaal ongeloofwaardig is het niet. Uit de foto’s blijkt dat Apple ervoor heeft gekozen om toch overstag te gaan en NFC toe te passen op de nieuwe iPhone, daarnaast beschikt het toestel over de nieuwste Wifi-standaard 802.11ac.

Qua ontwerp lijkt de printplaat op voorgaande iPhone-modellen, waardoor de foto’s best weleens legitiem zouden kunnen zijn. Op internet zijn mensen echter zeer creatief met Photoshop dus we moeten altijd een slag om de arm houden bij dit soort foto’s.

Uit de foto’s zou blijken dat Apple kiest voor het toepassen van een NFC-chip, dit zou een redelijk opmerkelijke keuze zijn aangezien Apple de afgelopen jaren juist een alternatief voor NFC heeft ontwikkeld in de vorm van iBeacon. Met NFC en iBeacon is het mogelijk om op korte afstand of door je telefoon ergens overheen te bewegen een connectie te maken. Via deze connectie kan bijvoorbeeld mobiel worden betaald of vervolgens een verbinding worden gelegd middels Bluetooth of WiFi. Veel fabrikanten maken al jaren gebruik van NFC in Android- en Windows Phone-toestellen. Zo kunnen veel smartphones via NFC snel verbinden met bepaalde speakers, koptelefoons en sinds kort ook wearables.

Verder blijkt ui de foto’s dat Apple de nieuwste WiFi-technologie heeft toegepast in de iPhone 6, namelijk 802.11ac, dit is niet echt opmerkelijk maar een logische stap. Veel andere smartphones ondersteunen deze WiFi-standaard al. Net als de nieuwe Macbook Air en Macbook Pro-modellen van Apple.