2min Devices

Zyxel introduceert wifi 6 access point NWA90AX

Zyxel introduceert wifi 6 access point NWA90AX

Zyxel heeft onlangs een nieuw wifi 6 access point geïntroduceerd. Met de NWA90AX wifi 6 access point kunnen bedrijven hogere doorvoersnelheden en meer bandbreedte krijgen voor onder meer IoT-devices.

Volgens Zyxel is het nu uitgebrachte Wifi 6 access point zowel geschikt in zakelijke als thuisnetwerkomgevingen. Vooral voor mkb-ondernemingen biedt het access point een eenvoudige en goedkope manier om te upgraden naar de wifi 6-standaard.

Onder de motorkap biedt de Zyxel NWA90AX een maximale datadoorvoer van 1200 Mbps. Het access point opereert zowel in de 2,4 GHz- als de 5 GHz-frequenties en heeft daarnaast twee interne MIMO-antennes (2×2 + 2×2 MIMO). Stroomvoorziening kan zowel via PoE als een traditionele voeding.

Uitgebreide veiligheidsinstellingen

Op securitygebied ondersteunt het access point diverse beveiligingsprotocollen, waaronder WEP, WPA, WPA2-PSK en WPA3. Ook worden Captive Portal, IEEE802.1x-authenticatie en WPA2-Enterprise ondersteund. Volgens Zyxel biedt de NWA90AX hierdoor de juiste beveiliging voor de netwerken van mkb-bedrijven, maar ook flexibele mogelijkheden voor het aanpassen van het WLAN-gebruiksregistratieproces voor marketing- en bedrijfsdoeleinden.

Ook past de NWA90AX zogenoemde Layer 2-isolatie toe. Hiermee kan netwerkverkeer tussen de verschillende netwerk-SSID’s voor gasten en werknemers worden geblokkeerd of alleen worden toegestaan voor specifieke MAC-adressen. De functie maakt het mogelijk om de toegang van gastclients te beperken tot een gateway, wat ongewenste verbindingspogingen binnen netwerken blokkeert.

Overige functionaliteit

Verder kan het NWA90AX wifi 6 access point eenvoudig worden geïnstalleerd en geconfigureerd, zonder enige voorkennis van het netwerk. Met de ingebouwde Smart Mesh-technologie kunnen er automatisch dynamische, draadloze verbindingen tussen verschillende access points worden gemaakt. Hiermee kunnen netwerken met slechts één klik worden uitgebreid door een extra NWA90AX access point toe te voegen.

Het access point kan worden beheerd via zowel een lokale webinterface als Nebula, het cloudbeheerplatform van Zyxel.

Tip: Zyxel combineert 5G en Wi-Fi 6 in NR5101 5G indoor router