2min

Gameplay multiplayer

Zoals de meeste racespellen tegenwoordig heeft ook Dirt 3 een multiplayer modus. Codemasters heeft een beetje afgekeken bij het shooter genre want ook hier moet je een online code kopen als je het spel tweedehands hebt aangeschaft en toch graag multiplayer wilt spelen.

Behalve de code krijg je ook nog een aantal auto’s en de mogelijkheid om filmpjes te uploaden naar YouTube. Deze filmpjes mogen maximaal dertig seconden duren. Helaas duurt het wel tien tot vijftien minuten voordat je een filmpje hebt geüpload. De multiplayercode kost ongeveer tien euro.



De meeste racemodes die je in singleplayer kan doen kan je ook in de multiplayer doen. Gelukkig is er rekening gehouden met vervelende spelers en daarom kan je in bepaalde races niet tegen elkaar aanbeuken. Wat er in de multiplayer echt uitspringt is de partymode. Hierin kan je samen met je vrienden verschillende gamemodes spelen die niet in de singleplayer zitten. Eén van die modes is "Capture the Flag", hierin is het de bedoeling om tegen een vlag aan te rijden die ergens midden in de map staat. Mocht een tegenstander deze vlag bemachtigen dan is het de bedoeling om tegen hem aan te beuken. Lukt dit dan ben jij weer eigenaar van de vlag. Wie het langst de vlag in bezit heeft wint het spel.

Ook is er een racemode die infection heet. Eén iemand is "geïnfecteerd" en moet tegen andere spelers aan beuken om hun ook te besmetten. Besmette personen krijgen een groen beeld en moeten net zoals de geïnfecteerde andere spelers gaan beuken. Het spel eindigt als de laatste speler wordt geinfecteerd.



Tevens is er een Co-op mode waar je via splitscreen tegen elkaar kan racen. Ook hier kan je de meeste races die beschikbaar zijn in de singleplayer ook spelen.