2min

Tags in dit artikel

, , , , , , , , , , , ,

Vormgeving

De Roccat Kone+ meet in de breedte zo’n 13,5 centimeter. Daarnaast is de muis zo’n 7,8 centimeter lang. Vanwege deze afmetingen, de aanwezige componenten en het gebruikte materiaal weegt de muis exclusief de kabel 126 gram. De Kone+ is vrijwel volledig in het zwart vormgegeven. Uitzonderingen zijn het logo van Roccat in combinatie met de naam van het bedrijf en de muis aan de linkerkant dat deels blauw en grijs is en een groter Roccat logo aan de bovenkant dat eveneens grijs is.



Aan de onderkant kan middels een draaimechanisme het afdekplaatje voor de gewichten verwijderd worden. Door naar links te draaien kan het afdekplaatje geopend worden. Het sluiten van dit afdekplaatje voltrekt zich uiteraard door naar rechts te draaien. Het openen van dit afdekplaatje gaat echter zeer stroef. In de meeste gevallen zijn er meerder pogingen nodig om het te openen. Aan de onderkant zijn eveneens rubberen strips aangebracht om de muis beter te laten glijden en dit minder luidruchtig te laten verlopen.





Bovenaan vinden we allereerst de USB 2.0-kabel, waarmee de muis aangesloten kan worden op het desbetreffende systeem. Zoals eerder vermeld is deze USB 2.0-kabel twee meter lang, waardoor in de meeste situaties volstaan wordt. Verder naar beneden treffen we de knop aan die functioneert als de Windows-toets, waarmee rechtstreeks kan worden teruggekeerd naar Windows vanuit een game. Links en rechts hiervan bevinden zich de twee standaard muisknoppen.



Daaronder bevindt zich een scroll-knop die in vier richtingen gebruikt kan worden. Er kan op traditionele wijze naar boven en beneden gescrolld worden, maar er kan ook naar links of rechts gescrolld worden. Dit komt met name tot zijn recht bij het bekijken van afbeeldingen of tijdens het browsen. Het kan eveneens gebruikt worden in games om bijvoorbeeld om hoeken van gebouwen te leunen. Hieronder bevinden zich eveneens nog de knoppen om de DPI-snelheid van de muis “on-the-fly” aan te passen (hetgeen eventueel gepaard kan gaan met een stem die de huidige DPI-snelheid aan je kenbaar maakt).



Aan de linkerkant van de muis zitten twee knoppen waarmee vorige of volgende pagina’s van applicaties bekeken kunnen worden. Één van deze twee knoppen wordt echter ingezet als Easy-Shift knop, maar de keuze daarin is vrij. Andere knoppen op de muis kunnen niet voor Easy-Shift ingezet worden.



Tot slot zijn er aan de bovenkant van de muis twee strips met LED-verlichting aangebracht. Deze kunnen op verschillende manieren verlicht worden en er kan eveneens gekozen worden uit een breed aanbod wat betreft kleuren.