2min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

Conclusie

Borderlands 2 is meer evolutie dan revolutie en dit is helemaal niet erg. Ondanks dat het verhaal duidelijker aanwezig is in Borderlands 2 dan in zijn voorganger, is dit nog altijd enig punt van kritiek, maar dit wordt ruimschoots opgevangen door de unieke, toffe personages.

Het concept van een mix tussen een FPS en een RPG staat nog altijd als een huis. Je ontwikkelt je eigen personage naar eigen smaak, wat de speelstijl die jij prefereert ten goede komt. Aangezien de personages zo veel van elkaar verschillen merk je in sommige gevallen duidelijk dat je het niet alleen op kan knappen en is het gewoon aan te raden om één, twee of zelfs drie extra spelers te zoeken. Niet iedereen zit hier op te wachten en zeker als je niet als team speelt kunnen er frustraties ontstaan, maar in de meeste gevallen biedt het een flink voordeel.

Het blijft echter niet minder waar dat Borderlands 2 een topgame is. De game staat als shooter zijn mannetje, er is zoals beloofd een enorme variatie aan wapens beschikbaar, met elk een eigen unieke speelstijl. Ook ben je heel wat uren zoet om naast het hoofdverhaal de tientallen zijmissies te voltooien.

Veel bedrijven werken tegenwoordig met downloadable content. Niet in alle gevallen moeten we daar even blij mee zijn, maar in het geval van Borderlands 2 ben ik dat zeker wel. Met deel 1 heeft Gearbox al bewezen extra content te kunnen leveren voor een prima prijs, de Seasonpass voor vier nieuwe contentpakketten houdt mij in ieder geval de komende maanden zoet!
8.8
  • Een ‘bazillion’ geweren;
  • Verscheidenheid in personages;
  • Geweldige humor;
  • Toffe grafische stijl;
  • Coöperatieve modus..
  • ..welke bijna verplicht wordt;
  • Loot wordt gedeeld met medespelers;