2min

Tags in dit artikel

, ,

Intro

ODST


De game speelt zich af ten tijde van de gebeurtenissen in Halo 2 en Halo 3. De Covenant zijn achter de locatie van de Aarde gekomen en komen nu op bezoek. Helaas niet om gezellig bij te kletsen, maar om de aarde binnenstebuiten te keren op zoek naar te stelen technologie van de mensheid, en de mysterieuze Forerunners. In tegenstelling tot in Halo 3 zul je niet de rol van John-117, de "Master Chief", op je nemen, maar die van een eliteteam soldaten, de Orbital Drop Shock Troopers (ODSTs).

Niet langer beschik je over het geliefde MJOLNIR pantser, maar moet je het doen met een veel lichter pantser, zonder schild. Zeker als je op Legendary speelt, de hoogste moeilijkheidsgraad, zul je je heel erg kwetsbaar voelen, een enkele granaat vlakbij is dan meestal al einde verhaal. Dit maakt het wel weer een stuk uitdagender. Verspreid over de stad kun je wel medkits vinden, die je gezondheid weer op peil brengen, je hebt namelijk weer een levensbalk in beeld, zoiets als er in Halo 1 ook was. Gelukkig beschik je wel over een high-tech helm met HUD, waarin je de beschikking hebt over een aantal technologieën die de Master Chief niet heeft: de VISR.


New Mombasa


Het spel speelt zich volledig af op Aarde en dan specifiek rond de stad New Mombasa. Inderdaad, de stad waar je in Halo 2 ook al op bezoek bent. Er wordt nog steeds hevig gevochten om de stad en jij gaat met je team op een geheime missie, onder leiding van een ONI agente, genaamd "Dare". Tenminste, dat is de bedoeling, want tijdens de ‘Drop’ gaan er een aantal dingen gruwelijk fout en raakt je hele team verspreid over de stad. Aan jou de taak om te overleven en te achterhalen wat er precies met je team gebeurd is.
Je zult tijdens je reis door New Mombasa veel bekende vijanden tegenkomen, de irritante Grunts bijvoorbeeld. Deze zijn een stuk brutaler tegen jou dan tegen de Master Chief, waarvoor ze meestal wegrenden. Ook de Brutes zijn terug, en diverse voertuigen hebben we ook al gezien. Er is eigenlijk niets nieuws qua vijanden in het spel, maar dat geeft niet, omdat de verschillende combinaties van vijanden het toch afwisselend maken.


Squad


Je speelt het spel voor het grootste deel als de ‘Rookie’, op zoek naar je teamgenoten. Tijdens het spelen zul je via flashbacks de dingen die jouw teamleden meemaakten beleven en een missie spelen met het teamgenoot waar die flashback van is. Het team bestaat uit zes leden, inclusief jezelf. Elk personage heeft zijn eigen karakter en specialisatie. Zo is Taylor "Dutch" Miles de specialist in zware wapens, Kojo "Romeo" Agu de scherpschutter en Michael "Mickey" Crespo de explosievenexpert. Ze zijn allemaal even overtuigd van zichzelf en hun ego’s zullen tijdens het spel vaak botsen, iets wat soms leuke situaties oplevert.

Table of contents