Installatie

De installatie van Facebook Home is eigenlijk heel eenvoudig. Voordat je kunt beginnen moet je wel zeker weten of jouw telefoon een van de weinige modellen is die de skin op dit moment ondersteunt. Facebook heeft toegezegd de ondersteuning te verbreden, maar door de radicale veranderingen zal Home waarschijnlijk niet voor alle Android-telefoons beschikbaar komen. Het lijkt er op dat de interface per toestel ontworpen moet worden.

Voorlopig is Facebook Home alleen verkrijgbaar voor de HTC One, HTC One X, HTC One X+, Samsung Galaxy S III, Samsung Galaxy S4 en Samsung Galaxy Note II. De HTC First is de eerste telefoon die standaard geleverd wordt met Home als standaardskin, deze telefoon is echter niet aangekondigd voor Nederland.

Staat jouw smartphone erbij? Zoek dan naar Facebook Home in de Play Store van Google. Download de applicatie en volg de instructies. In de loop van het proces moet je handmatig een aantal instellingen veranderen, Facebook updaten en ook Facebook Messenger een grote update geven. Facebook Messenger werkt binnen Home altijd, zelfs als je in een andere applicatie bezig bent.


Switchen


Je kunt trouwens in het begin gemakkelijk blijven wisselen tussen Facebook Home en je traditionele interface door de instellingen niet vast te leggen. Telkens als je een applicatie opent, vraagt Android welke skin je wil gebruiken. Door ‘just once’ te selecteren kun je met de home-knop op je toestel de vraag oproepen welke skin te gebruiken, waardoor je gemakkelijk kunt switchen. Ideaal voor twijfelaars of sowieso bij gebruik in het begin.

Facebook Home deactiveren


Als je genoeg hebt gehad van Facebook Home kun je met het aanpassen van een paar instellingen de skin deactiveren. Selecteer het Facebook Home-menu en kies de bovenste optie Turn Off Facebook Home.