min

Tags in dit artikel

Spirit Run – Fire vs Ice

Endless runners zijn echt ideale smartphone-spelletjes: simpele besturing en makkelijk om in te stappen. Het enige dat van je wordt vereist is dat je een scherp reactievermogen hebt.


Spirit Run is ook zo’n endless runner, gehuld in een jasje van pixel art en met een lekker deuntje op de achtergrond, wat me vooral doet denken aan de oldskool keygenerators. Voor de goede orde begin ik met de tutorial. Alhoewel het spelprincipe tergend langzaam wordt uitgelegd blijkt het dat ontwikkelaar Lunagames een leuke draai heeft weten te geven aan de gameplay van Spirit Run. Je kunt namelijk on-the-fly switchen tussen een karakter van ijs of vuur. Dit is nodig om pick-ups te verzamelen waarmee je je score kunt boosten, maar ook moet je in het juiste element transformeren om een water- of vuurfontein welke zo nu en dan je pad kruist te overleven.


Het enige wat de game verder van je verlangt is dat je op tijd over obstakels springt of er onderdoor glijdt. Dit principe klinkt verder bekend en we gaan dan ook snel aan de gang. Voordat je aan het avontuur begint is het mogelijk om je Google-account te koppelen, zodat je highscore met je vrienden gedeeld en vergeleken kan worden. Het eerste wat me opvalt, is dat de omgeving er heel strak gelijnd uitziet, maar het poppetje en de items een beetje vaag zijn, alsof ze in Photoshop uitgerekt zijn.


Na enkele pogingen krijg ik al snel ruzie met de springknop. Voor mijn gevoel is deze niet altijd even responsief, vooral bij een afgrond vind ik meerdere malen de dood, naar mijn mening onterecht. Ook lijkt de combinatie van springen, glijden en transformeren soms iets te veel van het goede, maar dit krijgt het voordeel van de twijfel.

Ik heb echter wel een ander groot probleem met de game, het is namelijk zo repetitief als maar zijn kan. Hoewel het level willekeurig wordt opgebouwd, speel ik voor mijn gevoel continu dezelfde gedeeltes. Na een tijdje spelen hoopte ik nog dat ik op een gegeven moment in een andere omgeving zou belanden, maar daar kwam het helaas niet van. Zo blijft het keer op keer hetzelfde met als enige afwisseling het moment waarop je transformeert, springt of glijdt. Na twintig keer doodgaan heb ik het eerlijk gezegd wel gehad. Op de highscore na heb ik totaal geen gevoel van vooruitgang. Een vorm van power-ups zou bijvoorbeeld al een welkome toevoeging zijn.

Spirit Run is gratis te downloaden vanuit de App Store, Google Play en de Windows Phone Store.

Table of contents