min

Tags in dit artikel

, ,

Inleiding

Wie herinnert zich nog de goede oude tijd? De tijd waarin je ’s ochtends nog om acht uur wakker werd in het weekend, je geen PC met ADSL had en Telekids nog RTL 4 ’s ochtends domineerde. Kennen jullie dan vast en zeker de tekenfilmseries Spiderman, Fantastic Four en Iron Man ook nog? Vast wel. Dan was het ook die tijd waarin je je favoriete superheld na deed. In de dichtsbijzijnde speelgoedwinkel haalde je je spidermanpak, om vervolgens in dat pak door de straat te rennen en boeven aan te pakken.


Nu is die tijd weer aangekomen om de boeven aan te pakken. Dit keer hoef je niet je spidermanpak uit de kast te halen. Nu doen we het op de digitale manier. Marvel Ultimate Alliance laat ons doen, wat wij vroeger altijd in het echt wilde doen: ‘Boeven verslaan en het Kwaad aanpakken.’

Storyline


Al eeuwenlang hebben de superhelden van de aarde het kwaad uit de steden geweerd. Natuurlijk kan dat niet zo blijven en het is Dr. Doom die daar een stokje voor probeert te steken. Hij heeft een nieuw team gevormd (Masters of Evil), waarmee hij de wereld wil overnemen. De superhelden, die jij dus speelt, moeten dat natuurlijk verhinderen. Jij bepaalt dus hoe het met de wereld zal aflopen.


Op deze reis kom je langs de beroemde Marvel plekken (Atlantis, The Shield Heli-Carrier en The Skrull Home World) om te proberen het kwaad aan te pakken en de superboeven te vernietigen. Je staat hier natuurlijk niet alleen voor. Je kunt een team samenstellen van vier superhelden naar keuze. Zodra je verder in het verhaal komt, unlock je er steeds meer. Je hebt de controle over vier helden tegelijk. Wil je een held tegen een ander uitwisselen? Dat kan bij speciale Shield-plekken die door het spel verspreid liggen. Wil je maar met drie helden tegelijk spelen? Ook dat kan, je kan een teamlid verwijderen.