1 min

Tags in dit artikel

, ,

Spelopties

Captain Your Country



In FIFA 08 introduceerde EA Sports de ‘Be a pro’-speloptie. In deze optie is het mogelijk om de controle te hebben over één speler en andere spelers via de controller opdrachten te geven om bijvoorbeeld te passen, de bal terug te winnen of een steekpass te geven. In UEFA Euro 2008 is dit verder uitgebreid met de speloptie ‘Captain your Country’

In de spelmodus ‘Captain Your Country’ is het mogelijk een aantal spelers te kiezen en daarmee de strijd aan te gaan om het aanvoerderschap van het nationale elftal. Door middel van het spelen van B-wedstrijden verdien je de bekende XP (Experience)-punten door te scoren of assists te geven. Deze verdiende punten zijn daarna uit te geven om je gekozen speler beter te maken.

Door goed te presteren is het de bedoeling om uiteindelijk in de A-selectie te komen en deelname aan Euro 2008 af te dwingen en uiteindelijk aanvoerder te worden. Op het moment van schrijven is me dat nog niet gelukt, al ben ik aardig op weg.



Multiplayer



Op de normale online-mode na heeft EA aan deze editie van UEFA Euro 2008 de zogenaamde ‘Online Knockout Draw’-spelmode toegevoegd. Samen met 16 andere spelers is het mogelijk om in een knockout-systeem een toernooi te spelen om ook op deze manier weer punten voor je land te verzamelen voor de dagelijkse ‘Battle of the Nations’-ranglijsten.