2min

Tags in dit artikel

, ,

Graphics en Gameplay

Graphics



Grafisch ziet het er verzorgd uit. Waar FIFA 08 op mij een heel andere indruk achterliet op grafisch gebied ziet Euro 2008 er erg verzorgd uit. Wat me wel, in negatief opzicht, gelijk opviel is dat veel spelers binnen het spel in het geheel niet lijken op hun menselijke tegenhangers. Zeer teleurstellend aangezien daar in eerdere versies wel veel aandacht aan besteed was.

Voor de rest is het wel in orde. Alle acht officiële EK-stadions zijn gedetailleerd en alles ziet er erg fris uit. Zo hebben de makers geprobeerd het Europese weer na te bootsen en invloed te doen hebben op het spelbeeld. Als het regent dan heeft dat invloed op de veldcondities en spelers zullen dan ook minder goed functioneren.

Bij het scoren van een goal is het mogelijk om met de controller gebaren te maken van bijvoorbeeld een windmolen of vliegtuig, wat toch wel een leuk effect geeft.



Gameplay



Zoals in het begin al gezegd was ik bang dat dit spel meer van hetzelfde zou worden. Gelukkig bleek dit niet het geval. EA Sports heeft, op de website na, een aantal leuke dingen toegevoegd en verbeterd.

Het makkelijkste niveau om op te spelen, Amateur, begint snel te vervelen. Het was voor mij al snel duidelijk dat het maar een graadje hoger gezet moest worden. Semi-pro dus. Het volgende niveau was een beetje te hoog gegrepen voor mijn skills.

Aan het begin van het spel is het mogelijk om een account bij EA Sports te maken en een land te kiezen waar je punten voor verdient. Deze punten worden meegenomen in de dagelijkse standen voor het ‘Battle of the Nations’-systeem. Leuk verzonnen door EA. Het geeft je toch iets extra’s om voor te spelen.

Ook zal een computer-tegenstander, als deze een uitwedstrijd speelt, z’n tactiek aanpassen om bijvoorbeeld op een gelijkspel te spelen.