2min

Tags in dit artikel

, ,

Achievements & Multiplayer

Achievements


Zoals in elk Xbox 360-spel heeft ook Grid duizend punten te verdelen. Sommigen zijn wel erg gemakkelijk te behalen, want na een avondje spelen had ik al een stuk of acht achievements te pakken. Ik stond wel raar te kijken toen ik een achievement kreeg voor het behalen van de eerste plaats tijdens een solo-rit over de Nordschleife waarin ik het parcour in een bepaalde tijd gereden moet worden.

Andere opmerkelijke achievement die ik inmiddels ontving is de "Beat Codies"-achievement. Codies is de bijnaam voor ontwikkelaars van Codemasters. Voor deze achievement is het nodig om een Codemasters-ontwikkelaar te verslaan in een multiplayer-race, of iemand te verslaan die eerder een Codemasters-ontwikkelaar heeft verslagen. Erg vaag allemaal maar wel vermakelijk.


Multiplayer


Expierience-punten zijn helemaal in tegenwoordig. Waar het in Call of Duty 4 helemaal doorbrak heeft Codemasters dit ook weten te implementeren in de multiplayer-optie van Grid. Afhankelijk van het resultaat van een race krijg je een aantal expierience-punten toebedeeld en stijg je zowel in rang als op de wereldwijde ranglijsten.

De multiplayer-mogelijkheden lijken veel op Grid World. Zo is het mogelijk om op alle circuits te rijden die ook in de singleplayer beschikbaar zijn. Ook zijn er drift-challenges om je geluk te beproeven tegen andere online-gamers.

Toch is het verschil in niveau wel te merken. Niet elke online-speler lijkt het multiplayer-gedeelte helemaal serieus te nemen. Bizarre aanrijdingen en crashes zijn het gevolg. Voor de speler die serieus zijn experience op pijl wil brengen, en zodoende ingedeeld zal worden bij betere spelers, is het misschien in het begin wat lastig.

Leuker is het waarschijnlijk om samen met vrienden een groep te maken om zodoende een hoop plezier te beleven. Met de Xbox 360-headset erbij is plezier gegarandeerd. Voor de rest steekt de multiplayer-mogelijkheid niet uit boven die van andere spellen. Maar het expierience-systeem maakt het toch de moeite waard.