2min

Tags in dit artikel

, ,

Introductie en features

Introductie


Het is een beetje moeilijk om Race Driver: GRID een plaatsje te geven in het race-genre. Is het een arcade-racer in de stijl van de Need for Speed-reeks, of meer een sim-racer zoals Forza 2? In beide series is recent geen nieuwe versie uitgebracht, Forza 2 kwam immers vorig jaar al uit. Maar ook de arcade-racer Project Gotham Racing 4 is al een tijdje uit.

In Race Driver: GRID (vanaf nu GRID) gaat het puur om het racen. Geen tuning, geen pitstops maken, gewoon racen. Dit is misschien een teleurstelling voor sim-racers die er misschien meer van hadden verwacht, maar voor een lekker stukje scheuren ben je bij GRID aan het juiste adres. Verstand op nul, blik op oneindig en gaan voor die podiumplaats.


Features


Zoals bij veel spellen begin je helemaal onderaan en word je langzaam aan het handje genomen bij de vele (nieuwe) aspecten van het spel. De carriëre-mode, Grid World genaamd, begint echt helemaal onderaan. Je moet, door jezelf voor verschillende teams te laten rijden, geld verdienen om een eigen team op te kunnen zeten. Dit team kan je micro-managen door je team een naam te geven, kleur, striping en nummer te geven.

Ook is het mogelijk om sponsoren te strikken die hun logo op jouw bolide willen zetten. Door middel van diverse doelstellingen, die variëren van niet lager finishen dan de derde plaats, of eenvoudiger, überhaupt eindigen, is weer extra geld te verdienen. Hoe verder je in het spel komt, hoe groter de bedragen zullen zijn.

Belangrijk is het om in de gaten te houden of er geen sponsoren zijn die meer willen betalen dan anderen en op welke plek je ze zet. Zo is het nutteloos om een grote sponsor te kiezen die eist dat je je auto heel houdt tijdens een race want die kans zal vrij klein zijn. Ook is het na verloop van tijd mogelijk om een extra bestuurder in te huren voor jouw team die weer zijn eigen specialiteit heeft en bijvoorbeeld beter is in de Touring-klasse dan in het driften in donkere Japanse straatjes.


In Grid World verdien je punten door toernooien en bekers te winnen. Zo verdien je je race-licentie en zullen de bedragen weer groter worden en kun je diverse mogelijkheden unlocken zoals het aannemen van een ploegmaat.

De hoeveelheid auto’s is voldoende te noemen. Variërend van Muscle Cars, waarmee je over het stratencircuit van San Francisco scheurt, tot een BMW 320i die zie zich zeer goed thuisvoelt op circuits zoals de Nordschleife.