3min

Tags in dit artikel

, ,

The Saints are back

Five years…


Het vorige deel van Saints Row eindigde met een explosie op een jacht waarop de hoofdpersoon aanwezig was. Dankzij intensive care en de nodige plastische chirurgie heb je de ontploffing weten te overleven en zo zul je in Saints Row 2 uit je vijf jaar durende coma ontwaken. Je zit echter wel in de gevangenis en zult direct in de actie gegooid worden tijdens jouw uitbraak.

Deze speling in het verhaal is erg slim gedaan, aangezien je in Saints Row 2 ook een vrouwelijk karakter kan aanmaken. In deel 1 was het alleen mogelijk om als man te spelen, waardoor je in deel 2 op sommige momenten grappige opmerkingen krijgt als "Did you do something with your hair?", een slimme manier om het nog een beetje kloppend te maken.

Eenmaal ontsnapt uit de gevangenis ontdek je tot je grote schrik dat de 3rd Street Saints niet meer bestaan. Aan jou de taak de Saints in ere te herstellen en de macht weer over te nemen.


Stilwater


In de vijf jaar dat je afwezig bent geweest is er enorm veel veranderd in Stilwater. De oude wijk van de Saints is platgegooid en volgebouwd met kantoorgebouwen. Ook andere delen van de stad zijn veranderd en er zijn vele nieuwe locaties aan het spel toegevoegd, waaronder enkele eilanden. Dit houdt direct in dat er andere voertuigen nodig zijn om deze eilanden te bereiken. Waar het in Saints Row beperkt bleef tot auto’s, heb je in Saints Row 2 ook de mogelijkheid om motoren, boten, jetski’s, helicopters en vliegtuigen te besturen. Dit was in Saints Row 2 een behoorlijk gemis, en het is dan ook erg leuk om de stad door te vliegen.

New gangs in town


In die vijf jaar is er meer veranderd dan alleen de omgeving. Ook zijn er nieuwe bendes de stad in getrokken. De gangs uit Saints Row zijn uitgeroeid, en de macht is nu in handen van de Sons of Samedi, de Ronin en de Brotherhood. Elk hebben weer een unieke stijl, en zijn qua opzet allemaal afwijkend van de bendes uit deel 1. De Sons of Samedi zijn een bende uit het Caribische gebied en richten zich op drugs en voodoo. De Ronin is een Japanse motorbende, die eer hoog in het vaandel heeft staan. De Brotherhood is een bende met agressieve domwichten, die buiten de maatschappij zijn gevallen. Aan jou de taak deze bendes te onttronen en hun gebieden in te pikken.


Missions


Je bent in Saints Row 2 bijna helemaal vrij in je keuze welke missies je eerst doet. Er zijn een aantal missies waar je eerst een bepaalde missies van een andere bende voor moet hebben gespeeld, maar over het algemeen maakt de volgorde niet uit.
Dit kenden we ook al uit Saints Row en het biedt je de mogelijkheid om bepaalde wijken in de stad te veroveren die je graag wilt hebben, elke missie wordt namelijk beloond met een wijk die je inneemt.
De missies zijn enorm divers, waren de missies in de vorige game vaak repetitief, in Saints Row 2 is er, mede door de diverse nieuwe voertuigsoorten, veel meer diversiteit. Zo zal je onder andere mensen achtervolgen, mensen kidnappen, tegen mensen racen, met golfkarretjes door vliegveldterminals scheuren, met helikopters de stad onveilig maken, met boten stunten en anderen beschieten vanaf motoren. Ook al is de manier van missies spelen soms wel hetzelfde, de uitvoering is altijd anders en het voelt niet repetitief aan, een groot pluspunt in een dergelijke game.