min

Tags in dit artikel

, ,

Inleiding en spel

Zoals bekend maakt EA Sports al jaren toonaangevende sportspellen. Daarom mag ook zeker het boks-genre niet ontbreken waardoor er ook weer een nieuw deel in de Fight Night-reeks ontwikkeld is. Dit maal is de vierde ronde aan de beurt. Ditmaal verschijnt het spel alleen op de Xbox 360 en PlayStation 3-console. Boxen is misschien niet de meest aansprekende sport in Nederland, maar toch weten boxers zoals Mike Tyson, Mohammed Ali en George Foreman toch tot de verbeelding te spreken en deze spelers zullen onder andere hun opwachting maken in deze game, als speelbare karakters.

Het spelOmdat ik niet echt bekend ben met boks-spellen heb ik me even ingelezen in deze reeks. Gelijk werd me al duidelijk dat er nogal veel kritiek was op het gebruik van de analoge sticks op de controllers. Deze klagers hebben zeker een punt. Ondanks dat de basic moves goed en duidelijk worden uitgelegd in de tutorial blijkt het in de praktijk toch erg vermoeiend te zijn om deze sticks te gebruiken. Gelukkig zijn de ontwikkelaars niet helemaal doof gebleken voor deze kritiek en zal er bij de eerste update, ergens in september, ook nieuwe controls worden geïntroduceerd. Volgens de laatste informatie zou deze weer gebruik maken van de normale knoppen om je moves te maken.Zoals gezegd dus voelen de huidige controls erg moeizaam aan. Of ik ben gewoon niet goed genoeg in deze game, dat is natuurlijk ook erg goed mogelijk. Maar toch is het een interessant spel, niet alleen vanwege de fantastische graphics (waarover later meer). Want wie wil niet in de huid kruipen van legendarische boxers zoals Ali, Foreman en Tyson? (nee er zitten voor zover ik weet geen speciale trickmoves in om iemand zijn oor af te bijten). In de praktijk zal, ondanks de tutorial, je misschien al snel geneigd zijn om maar wat te doen met de controls en dan hopen dat het goed uitpakt. Zelfs mij is het vrij snel gelukt om te winnen op een Knock Out, maar andersom is ook al weleens voorgekomen.

Mocht je door je tegenstander tegen het canvas zijn geslagen krijg je de mogelijkheid om weer overeind te komen. Het is me niet helemaal duidelijk of dat aan mijn matige interpretatie van de controls ligt, of dat het gewoon erg moeilijk is om je te herstellen van zo’n situatie, want het is me tijdens het spelen nooit gelukt om weer overeind te komen. Het is in deze situatie noodzakelijk om door de computer aangegeven richting (links, rechts en omhoog) weer op te staan. Blijkbaar was ik telkens te laat want elke keer ging ik direct knock out.

Table of contents