2min

Tags in dit artikel

Het spel

In het spel speel je als de jonge Matt Simmons, die samen met zijn collega Peter Wayne diverse moordzaken op moet lossen, gebruik makend van diverse forensische technieken. Matt Simmons begint net aan zijn nieuwe baan als een politieagent, als een collega samen met zijn vrouw om het leven wordt gebracht. Met de gevonden aanwijzingen moet het duo verantwoording afleggen aan de baas van het spel, Alexandra Malone.



Het hele spel probeert zoals eerder gezegd het maximale te halen uit de mogelijkheden van de Nintendo DS. Er wordt dus volop gebruik gemaakt van het touchscreen om bijvoorbeeld vingerafdrukken te verzamelen of bloed op een wattenstaafje te krijgen. Heel erg moeilijk is het niet al wil het nog wel eens voorkomen dat er een stokje breekt en dan moet het weer overnieuw. Dit kan soms tot enige frustratie leiden. Om maar een voorbeeld te noemen; als je een vingerafdruk moet nemen moet je een oppervlakte van een object met een bepaald poeder besprenkelen. Als je er teveel op doet is het de bedoeling om het overschot aan poeder weg te blazen.



Tsjah, hoe doe je dat? Zelfs de gebruikershandleiding spreekt hier niet over. Maar uiteindelijk kwam ik er toch achter dat je door het blazen in de microfoon van de DS het overschot aan poeder weg krijgt. Je moet er maar op komen, maar blijkbaar wordt de microfoon in diverse andere games ook gebruikt in dit soort situaties. Je moet het maar net even weten.

Table of contents