2min

Tags in dit artikel

, , ,

Uiterlijk en vormgeving

Uiterlijk en vormgeving


De Roccat Kova mag dan wel geen exacte replica zijn van de Lamborghini Reventon, Roccat is er wel in geslaagd de juiste sfeer te creëren met deze muis. De strakke lijnen en hoekige vormen geven deze muis echt de uitstraling van een sportwagen. Hoewel je natuurlijk helemaal zelf moet weten of je dit mooi vindt, kun je er niet omheen dat Roccat een knap en ongewoon design heeft neergezet.


Vooral de zij- en achterkanten van de muis blinken uit in het gebruiken van strakke lijnen en hoekige vormen. Hoewel dat er op het eerste zicht weinig comfortabel uit ziet, ligt de muis verrassend goed in de hand. Het is de bedoeling dat je je palm laat rusten op de achterkant van de muis, terwijl je vingers vooral dienen om de muis in de richting te sturen die jij wilt. Je vingers kunnen trouwens niet wegglijden, daar zorgt de rubberen strook voor onder de zijknoppen. Op die manier kun je erg precies werken met de muis, maar je moet jezelf de tijd geven om te wennen. Als je op zoek bent naar een muis waar je je hand op kunt laten rusten, ben je in ieder geval niet aan het goede adres.


Op de voorkant van de muis valt vooral de brede scrollknop op. Ook die is voorzien van een rubberen coating, zodat ook daar alle nodige grip aanwezig is. De twee muisknopppen op de voorkant van de muis zijn voorzien van LED-verlichting, net als de achterkant van de muis. En dan heb ik het nog niet gehad over de levensgrote Roccat-letters die de rechterkant van de muis versieren. Je zou toch niet willen dat iemand niet door heeft dat je met een Roccat werkt.