Abonneer je gratis op Techzine!

Prestaties

Kaspersky Internet Security biedt een beveiligingspakket dat in de resultaten van AV-Test over het algemeen heel goed scoort. Zowel op het gebied van bescherming, prestaties als gebruiksvriendelijkheid is Kaspersky in combinatie met Windows 7 en Windows 10 gewaardeerd met de hoogste score.


Deze software van Kaspersky is aan uitgebreide testen onderworpen maar er valt gewoon weinig op te merken aan de software. Het scoort eigenlijk op alle vlakken beter dan het gemiddelde in de industrie. Daarmee kunnen we stellen dat Kaspersky in de top van de markt opereert, iets wat we ook al vaststelde bij BitDefender.

In februari van dit jaar tijdens de test met Windows 7 werd de software wordt onderworpen aan allerlei soorten malware, was er alleen iets aan te merken op de beveiliging tegen 0-day malware aanvallen en bedreigingen via web en e-mail (de zogeheten Real-World Testing). Maar met een score van 99 procent, waar de sector gemiddeld 97 procent scoort, heeft Kaspersky Internet Security toch gewoon de volle score behaald.


Als we kijken naar de prestaties valt op dat het pakket op Windows 7 zorgt voor meer vertraging dan op Windows 10. De aanwezigheid van Kaspersky Internet Security gaat op Windows 7 niet aan je aandacht voorbij want het levert wel een merkbare vertraging op. Toch weet Kaspersky die vertraging boven het gemiddelde van alle geteste pakketten te houden. Bij het bezoeken van een groot aantal websites, levert de software volgens AV-Test een extra belasting van het systeem van ongeveer 13 procent. Het opstarten van andere applicaties duurt 5-6 procent langer. Opvallende is dat Kaspersky met Windows 8.1 en Windows 10 met 0 seconde vertraging veel beter presteert dan onder Windows 7.


Tot slot is het nog noemenswaardig is dat de software in geen enkel geval is betrapt op een vals-positieve waarschuwing. Al met al dus een heel goede score van deze software.