2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Gebruikservaring en geluid

De Samsung multiroom speakers blinken uit in functionaliteit en bedieningsgemak. Muziek kan behalve via Wi-Fi en Bluetooth ook worden gebruikt via TV SoundConnect. Deze feature werkt bij sommige Samsung televisies gefabriceerd na 2012. Deze hebben in het instellingsmenu van de televisie een zogenaamde SoundShare of TV SoundConnect optie waarbij de speaker kan worden toegevoegd. Als gebruiker heb je de keuze muziek af te spelen van een willekeurige bron via Bluetooth, of via de Samsung-app. De Samsung-app werkt gemakkelijk en intuïtief. In deze app is het eenvoudig schakelen naar de betreffende ruimte of speaker.
samsung-app-1 samsung-app-2  samsung-app-4
Via de app kunnen we eenvoudig door de mapstructuur van onze NAS bladeren.  Hierop hebben we een flinke muziekcollectie in lossless en highres formaat opgeslagen. Gelukkig kan de Samsung hier probleemloos mee overweg. Bestandsformaten tot 24bit en 196kHz worden gewoon afgespeeld. Toch liever muziek luisteren via een online streamingdienst? Geen probleem. Samsung heeft maar liefst negen streamingdiensten in de app toegevoegd. TuneIn Radio, Spotify, Deezer, 7digital, Juke!, Murfie, Napster, Qobuz en Tidal. Hier hoef je enkel de gebruikersnaam en wachtwoord in te geven en klaar. Veel completer dan dit zal je het niet snel aantreffen. Roept iemand Apple Music? Tja, we vrezen dat we daar nog lang op kunnen wachten.

Geluid

De Samsung speakers hebben een prima geluidsweergave. Ondanks dat het mono speakers zijn is het geluid levendig en prettig om naar te luisteren. Het middengebied heeft voldoende definitie om songteksten moeiteloos te kunnen volgen. De klank is mooi neutraal en het enige dat in het klankbeeld mist is het laag en sublaag. Maar dit is bij dergelijke compacte speakers ook bijna niet mogelijk. Zeker niet bij deze positionering. Al met al hele prima prestaties van Samsung. Mocht de klank toch niet helemaal aan de smaak voldoen, dan is het mogelijk om deze via de ingebouwde equalizer bij te regelen. Super.