2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Inleiding

De markt voor speakers met streamingmogelijkheden kent in het hoogste segment één hele grote speler en dat is Sonos. Andere partijen als Teufel volgen op gepaste afstand, maar proberen het Amerikaanse Sonos natuurlijk wel naar de kroon te steken.

Teufel doet dat met een zeer uitgebreide lijn producten. Waar Sonos eigenlijk maar enkele speakers in het assortiment heeft zitten, kent Teufel welgeteld zes verschillende streamingsets waar speakers onderdeel van uitmaken. Dan zijn er daarnaast ook nog producten om je huidige speakers met je router te verbinden en mediaservers om een centrale plek in je netwerk te creëren voor de muziekopslag.


In dit artikel test Techzine de Teufel Raumfeld One, een enkele speaker welke te bedienen is middels een mobiele app op een Android- of iOS-toestel. De speaker kan muziek binnenhalen via UPnP en er is eveneens ondersteuning voor diensten als Last.FM, SimFy, TuneIn en Napster.

Teufel geeft overigens al direct aan dat de Raumfeld One voornamelijk bedoeld is voor de wat kleinere ruimtes. De Raumfeld One komt het beste tot zijn recht in ruimtes van maximaal 25 vierkante meter. In de wat grotere woonkamer is deze speaker dus wellicht niet de beste optie.

De Raumfeld One van Teufel heeft een adviesprijs van 449 euro op de website van het bedrijf zelf. De beschikbaarheid van de speaker laat echter te wensen over, want andere winkels verkopen het product niet. Op de site van Teufel zelf is er daarnaast nog eens een levertijd van 5 tot 8 weken, wat natuurlijk belachelijk is.