2min

Tags in dit artikel

Gameplay (2)

Als je energie aan de lage kant is dan ga je gewoon naar bed. Heb je echter honger dan kan je verschillende maaltijden maken. Hiervoor moet je wel over de juiste ingrediënten beschikken. Je kan bijvoorbeeld zelf een vis vangen of je gaat gewoon naar het dorp en koopt daar wat ingrediënten. Gevarieerd eten heeft ook weer een positief effect op je concentratie.



Met andere mensen praten is natuurlijk ook een optie in het spel. Elke persoon heeft een relatiebalk die aangeeft hoe goed je bevriend bent met deze sim. Soms moet je bij quests persoonlijke dingen vragen aan een bepaald persoon. Je zal eerst vrienden moeten worden met deze sims voordat ze hun diepste geheimen met je willen delen. Ben je echt goed bevriend met een sim dan kan je zelfs met hem of haar trouwen. Trouwen kan in een kerk of gewoon op een willekeurige plek in het spel.

Tevens is ook vechten aan het spel toegevoegd. Als je een gevecht begint zullen er twee meters in beeld verschijnen. Eén met je gezondheid en één met je weerstand. Naarmate het gevecht vordert zal je weerstand van jou en je tegenstander afnemen en zal je meer gezondheid verliezen als iemand je raakt. Uiteraard zal je doodgaan als je gezondheid op is. Op den duur kan je ook betere zwaarden en harnassen kopen die ervoor zorgen dat je gezondheid en weerstand minder snel achteruit lopen. In het spel kan je doodgaan door te verliezen in een gevecht, door niks te eten, vergiftigd te worden en in een slangenkuil gegooid te worden.