min

Tags in dit artikel

Inleiding

The Sims is al jaren de bestverkopende spelserie allertijden. Het begon allemaal met The Sims 1. Het in 2000 uitgebrachte eerste deel is verzonnen door Will Wright, een Amerikaanse computerspellenontwerper en tevens een van de medeoprichters van Maxis, dat het spel tevens ontwikkelde. De jaren hierna volgden er een aantal uitbreidingspakketten die allemaal nieuwe features en objecten toevoegden aan het spel.


Enkele jaren later, in september 2004, bracht Electronic Arts het vervolg het vervolg op The Sims uit, dat eveneens werd ontwikkeld door Maxis. Grootste veranderingen in The Sims 2 waren dat alles volledig 3D was en er grafisch een stuk beter uitzag dan zijn voorganger. Ook voor dit deel werden en talloze uitbreidingen uitgebracht, waarvan de laatste verscheen op 28 augustus 2008.


Na het ongekende succes van The Sims 1 en The Sims 2 en de vele uitbreidingen, kon een derde deel natuurlijk niet uitblijven. Het spel zou eerst medio februari uitkomen maar Electronic Arts besloot de release van het spel door te schuiven naar 4 juni. De ontwikkelaars, EA Play, zijn in totaal ongeveer drie jaar bezig geweest met het maken van de engine die dit nieuwe deel van The Sims gebruikt.