2min

Tags in dit artikel

, , ,

Kingston persconferentie

Voorafgaande aan de review zal ik een kort verslag doen van de persconferentie waar ik namens Techzine de honneurs waarnam. Er werd tijdens deze persconferentie kort uitgelegd hoe Kingston momenteel tegenover de SSD staat en wat ze tot op heden bereikt hebben. Er werd bovendien kort geanalyseerd hoe de SSD zich gaat ontwikkelen in 2010 in de zin van prijzen, product trends en technische ontwikkelingen. De conferentie werd gehost in het pand van distributeur TechData Nederland, onder andere geautoriseerde reseller van 3Com, Acer, Cisco, Creative, HP en ook Microsoft wordt geleverd vanuit het bedrijf.

Koffie?


Het is een uur of één wanneer ik op een regenachtige dag het pand van TechData betreed om een presentatie bij te wonen van Kingston. De presentatie zal met name gaan over de nieuwe Kingston SSD’s en de visie van het bedrijf met betrekking tot deze relatief nieuwe productgroep. Hoewel de dames van de receptie het druk hebben (kapotte telefooncentrale) word ik vriendelijk aangesproken en meteen doorverwezen naar de koffiemachine en een stoel waar ik even plaats mag nemen. Koffie, dat klinkt als muziek in mijn oren en hoopvol laat ik het zwarte goud in mijn bekertje stromen. Het is de eerste dag van november dat het echt koud is dus met enige gretigheid giet ik de koffie naar binnen. Helaas, niet te zuipen. Enfin, ik ben hier ook niet voor de koffie!

Kingston 2010

Erik Vink, business development manager bij Kingston, verklaarde tijdens de persconferentie dat het in de lijn der verwachtingen ligt dat de SSD het echt gaat maken in 2010. Hij verklaarde dit in een onderzoek uitgevoerd door vooraanstaande onderzoeksbureau’s Gartner en iSupply. Zoals in de grafiek af te lezen valt is het omslagpunt in 2009 en zal de lijn explosief stijgen vanaf medio 2010. Vink verwachte overigens niet dat prijzen van SSD’s daarom heel hard zullen dalen. "Je zit met een stukje ontwikkelingskosten die er eerst uit moet, daarna is het afwachten" aldus Vink. Er zal ook een hele kleine markt ontstaan voor Hybrid-HD (SSD + traditionele HD) al zal het niet lang duren voor deze markt weer uitgestorven is, "Kansloos" was het woord wat Erik ervoor had. De Solid State Disk zal in de komende drie jaar uitgroeien tot de nummer één flash-type (groter dan o.a. USB-sticks, mp3-spelers, flash-cards als SD, microSD etc.)

Verwachte omzet en afzet van SSD’s in miljoenen.

Ik verwacht zelf dat er nog het nodige te strijden valt in verband met de wildgroei aan SSD fabrikanten. Alleen de grootste spelers (met de langste adem) zullen overblijven na een ‘SSD-prijzenoorlog’. Dit fenomeen zie je vaker bij vrij nieuwe productgroepen die redelijk eenvoudig te kopiëren zijn.