Verpakking en uiterlijk

Verpakking
De Intel 510 Series-schijven worden geleverd in een Intel-blauwe verpakking met een aantal stijlvolle gekleurde vlakken. Op de doos staat duidelijk vermeld om welke opslaggrootte het gaat.

Als we de doos wat beter onderzoeken zien we onder anderen vermeld staan dat er een 2,5 naar 3,5 inch bracket wordt meegeleverd en dat men drie jaar garantie heeft op het product.Inhoud
Bij het openmaken van de doos wordt als eerste de SSD tevoorschijn getoverd. Als we deze uit de verpakking halen zien we verder ook nog het beloofde bracket waarmee de schijf ook in een desktop-systeem te monteren is. Verder zit er een minidisc met aanvullende software, een boekje en een sticker met ‘Speed Demon’ in de doos.De Intel 510 Series
De nieuwe SSD’s van Intel zijn zonder twijfel qua uiterlijk in te delen bij de stijlvollere harde schijven. Het binnenwerk is verpakt in een behuizing van metaal welke van een matte gouden coating is voorzien. Op de bovenkant zit helaas wel een grote witte sticker met serienummers en streepjescodes. Verder vinden we geen stickers terug.

Het geheel voelt vrij licht aan. Onze weger geeft een gewicht van 74 gram aan, wat voor SSD’s niet veel is, we hebben immers ook zwaargewichten zoals de Kingston SSDNow V+100 gereviewed, deze schijf woog bijna het dubbele, maar liefst 132 gram.Wanneer we de 510 Series ontdoen van de behuizing blijft er slechts een printplaat over waarop we de controller en geheugenchips terugvinden. Intel heeft als controller de Marvell 88SS9174 gekozen. Opvallend, want eerder gebruikte het bedrijf over het algemeen controllers van eigen makelij. De controller wordt wel voorzien van een firmware uit eigen keuken. Deze controller wordt ook door Plextor in een nieuwe serie SSD’s gebruikt, verder hebben ook merken als Corsair en Crucial deze controller in hun SSD’s gebruikt.

Verder zien we een DRAM-chip van Hynix en zestien geheugenchips van Intel zelf. Deze chips zijn op het oog het enige verschil tussen de 120 en 250 GB-schijven van deze serie.