2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Grafische prestaties

Zoals al duidelijk wordt uit de review van de A8-3850 heeft AMD zich voornamelijk gericht op de prestaties op grafisch gebied. De A8-3850 wist de Sandy Bridge-processoren op dit gebied werkelijk te declassificeren, van de A6-3650 verwachten we enigszins hetzelfde, maar wel in mindere mate, gezien de lagere kloksnelheden.

3DMark Vantage

Zoals we al verwachtten naar aanleiding van AMD’s eigen woorden, kunnen we bij de grafische tests een ommedraai zien. In plaats van de Intel-processoren, zien we nu Llano op afstand bovenaan staan. AMD’s woorden zijn dus niet gelogen. Het is met Llano voornamelijk om de interne GPU te doen.


S.T.A.L.K.E.R. Call of Pripyat

Hoewel Call of Pripyat ondersteuning biedt voor DirectX 11, hebben we de DirectX 10-test gedraaid om het eerlijk te houden. We hebben de tests tevens met behulp van DirectX 11 gedraaid, de scores waren 30 en 36 FPS, respectievelijk op standaard en overklokte snelheden.


Far Cry 2

Far Cry 2 was voor de Sandy Bridge-processoren een zure appel. Het beeld was schokkerig en natuurlijk was het aantal FPS ook niet om over naar huis te schrijven. Hoe anders is dit met Llano, welke op standaard-snelheid een zeer respectabele score van 28 FPS weet te behalen.


Unigine Heaven 1.0

Unigine Heaven bleek voor de Sandy Bridge-processoren de lastigste test te zijn en datzelfde geldt voor Llano. Met 19 FPS verliep deze score wel wat schokkerig, maar toch overduidelijk beter dan met de Sandy Bridge-processoren.

Unigine Heaven is net als Call of Pripyat in DirectX 11 te draaien en opnieuw hebben we ook deze test gedraaid. Llano liet standaard en overklokt scores van 15,3 en 18,7 FPS zien.


Resident Evil 5

Resident Evil was voor de Sandy Bridge-processoren een test die ’te doen’ was. Het beeld was acceptabel te noemen. Llano laat echter zien dat het ook anders kan en zet met 35 FPS opnieuw een zeer respectabele score neer.