Prestaties (2)

Wat betreft accuduur is de GT780R geen grote tegenvaller, gezien de hardware. Natuurlijk hadden we wel op meer gehoopt, maar de prestaties zijn zeker acceptabel. Heftige hardware resulteert nou eenmaal in een hoog energieverbruik en daarmee dus een lagere accuduur. We moeten wel bekennen dat de GT663R duidelijk beter presteerde op dit gebied.


Qua opstarttijd is de GT780R absoluut het traagste systeem dat we tot nog toe gemeten hebben. Het opstarten kost de laptop ongeveer 1,5 minuut en dat is niets anders dan dramatisch. Ondanks de grote schijfruimte is de configuratie van de harde schijven duidelijk de achilleshiel van dit systeem. Dit is wel opmerkelijk te noemen, aangezien de GT663R aanzienlijk beter presteerde.


De temperatuur van de MSI GT780R kan flink oplopen, maar blijft wel binnen de perken, gezien de hardware. Meer dan 80 graden is natuurlijk niet niks, maar deze computer zal je toch niet gauw op je schoot zetten, dus wat dat betreft maakt het weinig uit.


Als de laptop idle is zal je dit systeem vrijwel niet horen, maar zodra je gaat gamen zullen de fans van de laptop wel degelijk geluid gaan produceren om het hoofd koel te houden. Dit is helaas ook echt nodig met zulke specificaties en twee harde schijven. Het verklaard ook meteen deels waarom de laptop het hoofd koel weet te houden, de ventilators gaan gewoon flink tekeer onder belasting.