Inleiding

Al jarenlang timmert MSI aan de weg wanneer het gaming-laptops betreft. Het bedrijf brengt om het half jaar een nieuwe laptop uit die het voorzetsel ‘GT’ draagt. Deze laptops bevatten stuk voor stuk baanbrekende onderdelen die garant staan voor de beste prestaties op het gebied van mobiel gamen.

In dit artikel bespreek ik de MSI GT783R. Deze laptop is onlangs uitgebracht en draagt een prijskaartje van net geen 2500 euro. Dat is aan aardige smak geld, maar het mag gezegd worden: voor dat geld krijg je wel héél erg veel prestaties terug.

De GT783R is namelijk voorzien van een Intel Core i7-2670QM, deze processor doet zijn werk op een snelheid van 2,20 GHz en bevat vier cores die per stuk twee threads tegelijk af kunnen werken. Het grafische werk wordt afgehandeld door een nVidia GeForce GTX580M die de beschikking heeft over twee gigabyte eigen geheugen. Het besturingssysteem krijgt daarnaast de beschikking over maar liefst 16 gigabyte werkgeheugen. MSI bereikt dit door vier bankjes te vullen met reepjes van vier gigabyte. Voor de data-opslag mag men gebruik maken van twee SSD’s met elk 128 GB opslagruimte. De SSD’s werken met elkaar samen middels een RAID 0-opstelling.Aan de buitenkant is er tevens genoeg te genieten. Zo bevat de GT783R een toetsenbord van SteelSeries, een bedrijf dat zich speciaal richt op het fabriceren van invoerapparaten voor gamers. De luidsprekers zijn tevens een resultaat van een samenwerkingsverband, namelijk met Dynaudio. Het scherm heeft een diagonaal van 17,3 inch en ondersteunt resoluties tot 1920×1080 ofwel Full HD.

Al deze hardware is verkrijgbaar in combinatie met twee jaar garantie en zal je dus het ‘luttele’ bedrag van 2500 euro kosten. Of deze MSI-laptop dat geld waard is beantwoord ik verderop in dit artikel.