2min Devices

Review: MSI Gaming GT70 0ND-802NL (Dragon Edition)

Introductie

MSI heeft Techzine voorzien van de GT70 Dragon Edition 0ND-802NL uit de Gaming-serie. In dit artikel kort ik de naam van de laptop af naar GT70 Dragon Edition. Deze laptop is voorzien van hoogwaardige onderdelen en aangezien het om een gaminglaptop gaat moet het systeem op dit gebied het neusje van de zalm zijn. De grafische prestaties komen verderop in dit artikel aan bod.

Wie aan een GT70 Dragon Edition denkt moet wel rekenen op de hoofdprijs want de laptop kost je meer dan 2.000 euro. Maar voor dat geld mag je natuurlijk wel het beste van het beste verwachten. Een kleine voetnoot hierbij is wel dat Intel begin deze maand de vierde generatie Core-processors definitief uit de doeken heeft gedaan en die chips leveren betere prestaties dan de derde generatie. De GT70 Dragon Edition uit dit artikel moet het nog doen met de Ivy Bridge-chips. Er is al wel een GT70 Dragon Edition 2 met een Haswell-processor door MSI aangekondigd, maar deze is op het moment van schrijven nog niet aan te schaffen. MSI heeft overigens sowieso een uitgebreid assortiment van gaminglaptops, dat assortiment is te aanschouwen op de website van de Taiwanese fabrikant.

Review: MSI Gaming GT70 0ND-802NL (Dragon Edition)
MSI levert de GT70 Dragon Edition in een aantal verschillende configuraties waarbij het verschil zit in de schijfruimte en -types. Zo is er een variatie aan hybride mogelijkheden waarbij de grootte van de SSD 128 of 256GB kan zijn terwijl de magnetische schijf een grootte van 500 of 750GB kan hebben. Er zijn ook mogelijkheden met enkel een magnetische schijf van 1 of 1,5TB.

De GT70 Dragon Edition in dit artikel ruilt op het moment van schrijven voor een prijs van 2.254 euro van eigenaar. Aangezien de GT70 Dragon Edition 2 eraan zit te komen is het misschien verstandig om nog even te wachten tot die laptop beschikbaar komt, MSI zal de prijs van de originele GT70 Dragon Edition waarschijnlijk gaan dalen.