Inleiding

MSI heeft de smaak goed te pakken wat betreft gaming-laptops. Opnieuw komt het bedrijf op de proppen met een laptop waar de nieuwste hardware in verwerkt zit. Keer op keer worden de benchmarks aangescherpt, MSI is duidelijk de trendzetter wat betreft mobiel gamen. Het merk wil dit graag voortzetten met de GT70.De MSI GT70 is voorzien van een aantal fikse upgrades. Als eerst is de GT70 voorzien van de eerste quad-core Ivy Bridge-processor, namelijk de Intel Core i7-3610QM. Deze processor beschikt over vier kernen en draait op een kloksnelheid van 2,30 GHz. Nvidia levert opnieuw de grafische kaart, ditmaal in de vorm van de GeForce GTX 670M, welke maar liefst een werkgeheugen heeft van 3 gigabyte. Het DDR3-werkgeheugen voor het besturingssysteem komt opnieuw uit op een imposante 16 gigabyte.

Qua dataopslag heeft MSI er voor gekozen om twee SSD’s met elk 64 GB opslagruimte toe te voegen. De schijven kunnen middels een RAID 0-opstelling nog sneller data verwerken, daarnaast is er een standaard harde schijf van 500 GB met een rotatiesnelheid van 7200 RPM aanwezig.Extern zijn er weinig aanpassingen doorgevoerd. Opnieuw is er een toetsenbord van SteelSeries aanwezig om gamers optimaal te laten presteren. Dankzij de samenwerking met Dynaudio op het gebied van geluid en het 17,3 inch Full HD scherm moet de game-ervaring nog intenser worden.

Aan dit alles hangt natuurlijk wel een flink prijskaartje. Het exemplaar dat wij in deze review behandelen is te koop voor zo’n 2200 euro, maar er zijn nog een aantal varianten in omloop met mindere specificaties, voor uiteraard een lagere prijs.