2min

Conclusie

DICE levert met Battlefield 3 opnieuw een zeer goede en vermakelijke shooter af, maar heeft misschien hier en daar wat gemakszucht laten blijken. Zo prees DICE zichzelf meerdere malen de hemel in over hoe goed ze zijn als ontwikkelstudio en wat zij allemaal wel niet in de game verwerkt hebben. Zo beloofde DICE bijvoorbeeld een singleplayer die ruim twaalf uur in beslag zou nemen. De werkelijkheid gebiedt te zeggen dat deze met een goede zes uur echter al afgerond blijkt. Punten als fouten in de ondertiteling en mindere drivers doen toch wat afbreuk aan deze ontzettend dik ogende shooter.

Desalniettemin is Battlefield 3 een zeer goede game. De singleplayer zal je van begin tot eind goed bezig houden en zit vol met actie. Daarnaast kan je met je vrienden leuke spec-ops missies volbrengen en zal het gros van de spelers vooral zijn te vinden in het multiplayer-gedeelte van de game. Deze zit opnieuw erg goed in elkaar en lijkt meer in balans dan zijn voorganger.

Je zou eigenlijk kunnen zeggen dat DICE Bad Company 2 heeft gepakt en deze enkel heeft verbeterd, wat resulteert in Battlefield 3. Deel 3 speelt namelijk net zo lekker als zijn voorganger maar brengt je een nog vettere singleplayer, nog dikkere maps en nog mooiere wapens. Battlefield zal dus een aardige strijd kunnen leveren in het gevecht met Moden Warfare 3 en verdient een Must-Have Award.
9.6
  • Frostbite 2 en Destruction 3.0;
  • Singleplayer vol actie;
  • Erg goede multiplayer;
  • Variatie in multiplayer-mappen;
  • Singleplayer niet bijzonder lang en moeilijk;
  • Verschillende schoonheidsfoutjes;