1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Installatie

Techzine ontving van Sonos twee Play:3 boxen, de Sonos Bridge, installatiesoftware, de benodigde snoeren om alles aan te sluiten en een meertalige handleiding.

De installatie is bijzonder gemakkelijk. Deze verloopt in vier eenvoudige stappen:
  1. De Sonos Play:3 of Sonos Bridge met de router verbinden;
  2. De Sonos Play:3 op het stopcontact aansluiten;
  3. De software installeren op je computer;
  4. De Sonos componenten toevoegen.




De installatieprocedure doorlopen is doodeenvoudig. Je hoeft alleen maar de instructies op het scherm op te volgen. Tijdens de installatie wordt aan je gevraagd om de mute en +knop van het volume tegelijkertijd in te drukken, of de -> <- knop om de Sonos Bridge aan het geluidssysteem toe te voegen. Als je dat hebt gedaan doet de software de rest zelf. Als je je geluidsinstallatie wilt uitbreiden met meerdere boxen, dan hoef je alleen deze stap te herhalen. Extra componenten toevoegen kan in het tabblad "Zones".

Als je het geluidssysteem met je PC installeert, is het fijn om de router en de Sonos Play:3 of Bridge in dezelfde ruimte te plaatsen. Dat scheelt het nodige loopwerk. Tevens is het dan eenvoudiger om in te springen als de installatiewizard eventuele foutmeldingen weergeeft. Als je het geluidssysteem met behulp van je tablet of iPhone installeert is dit uiteraard niet nodig.