2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Conclusie

De Sonos Play:3 is alles tezamen genomen een zeer degelijk systeem. De Play:3 brengt een fantastisch geluid voort en de installatie is zeer eenvoudig: stekker aansluiten, op twee knoppen drukken en klaar is kees. Je kunt het geluidssysteem zowel bedraad aansluiten als draadloos gebruiken. Het voordeel van draadloos werken is dat je je geluidsinstallatie onbeperkt kunt uitbreiden en plaatsen door het hele huis of kantoor.

Ook zeker niet onbelangrijk, de Play:3 is zeer gebruiksvriendelijk. Niet alleen het gebruikersmenu is helder en overzichtelijk, je kunt bovendien ook mobiele apparaten zoals je tablet of iPhone gebruiken om de muziek te bedienen.

Helaas zijn er ook een aantal minpuntjes aan het systeem. Het grootste minpunt is toch wel het prijskaartje. 300 euro voor een geluidsinstallatie in één kamer is niet zo gek veel geld, maar voor een optimaal luistergenot moet je eigenlijk twee boxen per kamer hebben. En hoewel het geluid dat één box voortbrengt fantastisch is, het is helaas niet hetzelfde als stereo of dolby surround. Ook komt daar nog 49 euro bij voor een Sonos Bridge als je de boel draadloos wilt aansluiten.

Dat betekent als je bijvoorbeeld de huiskamer wilt voorzien van stereogeluid (2 speakers) en additioneel nog twee kamers wilt voorzien van monogeluid (1 speaker) en alles draadloos wilt aansluiten je al 1250 euro kwijt bent. Sonos biedt helaas geen combinatiedeals tegen een aantrekkelijke prijs wat in onze optiek een gemiste kans is.

Het bereik van de Bridge is goed en zal in principe het hele huis kunnen dekken. Al blijft dit natuurlijk altijd afhankelijk van de grootte van het huis en de dikte van de muren en platfonds. Mocht het bereik van de Bridge echter onvoldoende zijn, dan is dit wel op te lossen met een extra Bridge.

Al met al is het een goed systeem maar kan het wel aardig duur worden als je het hele huis wilt voorzien van muziek. Sonos zou er daarom goed aan doen om klanten voordeel te bieden bij aanschaf van meerdere boxen.
8.0
  • Goede geluidskwaliteit;
  • Draadloze bediening;
  • Eenvoudige installatie;
  • Beschikking over een oneindige bibliotheek aan muziek;
  • Gebruiksvriendelijk;
  • Hoog prijskaartje;
  • Alle hardware afzonderlijk te koop;
  • Voor stereo of dolby surround sound moet je meerdere boxen aanschaffen;