1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Geluid

Als je één Sonos Play:3 in de kamer plaatst, klinkt het geluid zeker niet onaardig. Maar helaas is dat wel mono-geluid wat je dan hoort. Maar als je een tweede Play:3 in dezelfde kamer neerzet is het mogelijk om beide boxen te koppelen en te groeperen. Daarbij kun je instellen dat de ene box als linkerkanaal fungeert en de andere als rechterkanaal.

Ik ben bijzonder tevreden over de geluidskwaliteit van de Play:3. Rustige achtergrondmuziek, lekkere dansmuziek, stevige beukplaten: eigenlijk klinkt gewoon ieder muziekgenre goed op de Play:3. Zelfs als je de boxen helemaal openzet blijft het een aangenaam geluid om naar te luisteren, zonder kwaliteitsverlies of kraakgeluiden. Al met al kan de Play:3 een geluidssterkte van 98 dB produceren (onze excuses aan de buren op kantoor). Ter vergelijking: dat is vergelijkbaar als naast iemand staan met een drilboor of een Metro die het station binnen rijdt.



Ondanks de vaststelling dat de Play:3 een mooi geluidje produceert, vind ik het wel jammer dat er standaard niet een paar kleinere boxen bij zijn inbegrepen. Als je dus stereo-geluid wil hebben, of nog beter, dolby surround, zul je dus een aantal dure Sonos boxen moeten aanschaffen om dit te bereiken. Met een prijskaartje van 300 euro per box is dat een duur geintje.