Inleiding

MSI heeft voor socket 2011 van Intel flink uitgepakt en op het moment maar liefst vijf moederborden op de markt gebracht die overweg kunnen met Intel’s X79-processoren. Natuurlijk waren de Taiwanezen zo vriendelijk om ons te voorzien van één van deze moederborden. Het gaat om de X79A-GD65 8D, één van de duurdere borden uit de reeks.

MSI’s moederbord ondersteunt, zoals reeds gemeld, de X79-processoren van Intel en geeft de eigenaar daarnaast de mogelijkheid om maar liefst acht geheugenreepjes in je systeem te plaatsen, zodat je uiteindelijk een werkgeheugen van maar liefst 128 GB kan bereiken, wat op het moment natuurlijk (nog) belachelijk veel is, maar er zijn doeleinden waarvoor zo veel geheugen nou eenmaal wel eens van pas kan komen.Ondanks de afwezige ondersteuning van USB 3.0 heeft MSI hiervoor wel een eigen ondersteuning toegevoegd, waardoor je met dit moederbord de beschikking krijgt over een tweetal USB 3.0-poorten, alsook acht USB 2.0-poorten. Ook SATA 600 is niet vergeten, hiervoor zijn zelfs vier poorten op het moederbord geplaatst, alsmede het zelfde aantal SATA 300-poorten, mocht je nog niet genoeg hebben aan deze vier poorten.

De introductie van de X79-moederborden staat bij MSI ook in het teken van een nieuwe specificatie van Military Class, welke naar versie 3 wordt verhoogd. Hierover later meer. Het getal ‘drie’ is sowieso erg tekenend voor deze nieuwe moederborden-serie aangezien er ook ondersteuning is toegevoegd voor PCI Express 3.0 waarmee MSI het eerste bedrijf was, tijdens de lancering.

De MSI X79A-GD65 8D kost in de winkel op het moment ongeveer 255 euro.