Tijdens de Computex-beurs in Taiwan is bij de stand van Gigabyte de GA-X79-UD3 gespot. Dit moederbord is interessant omdat deze is gebaseerd op de nieuwe Intel X79 chipset en maakt gebruik van een LGA 2011 socket.

Hiermee zal dit moederbord geschikt zijn voor de nieuwe generatie Sandy Bridge-E processoren. Het moederbord kent een legio aan aansluitingen en features, Intel richt zich met deze processoren en Gigabyte met de GA-X79-UD3 volledig op het high-end segment. Zo zal er onder andere ondersteuning zijn voor de meest snelle Sandy Bridge processoren en quad-channel DDR3 geheugen.

Wanneer je naar het moederbord kijkt zie je hoe groot het nieuwe socket is ten opzicht van het moederbord. Daarnaast zie je nog andere opvallende dingen op het bord. Zo is er een extra grote bracket op het moederbord geplaatst zodat ook grote processorkoelers gedragen kunnen worden en vindt je zowel links als rechts van het LGA socket twee geheugensloten.

Verder zijn er op het Gigabyte-moederbord nog veertien SATA-aansluitingen, vijf PCI-e sloten voor bijvoorbeeld videokaarten en diverse USB 3.0 aansluitingen te vinden. Ook is er nog ruime ondersteuning voor technieken als SLI, Crossfire en Dolby Home Theatre audio. Gigabyte bouwde het bord volgens haar UD3 concept wat inhoudt dat er is gekozen voor hoogwaardige componenten. Waarschijnlijk zullen er in de toekomst ook nog UD4, UD5 en UD7 borden verschijnen die uitgerust zullen zijn met nog meer opties en features. Wanneer de processoren en het moederbord precies op de markt gaan komen is nog onduidelijk, maar men rekent op dit najaar.