2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Conclusie

De nieuwe iPad is wederom een aardige verbetering ten opzichte van zijn voorganger. Het apparaat moet het echter vooral van zijn scherm hebben, wat écht een verademing is ten opzichte van de originele iPad en de iPad 2. Het scherm is écht heel erg scherp, meer kan je je niet wensen in dit opzicht.

Ook wat betreft kracht is de nieuwe iPad weer aardig vooruit gegaan, blijkt uit de benchmarks. Apple heeft de processor schijnbaar wat onderbelicht bij haar presentatie en marketing, terwijl ook dit onderdeel het weer stukken beter doet dan de A5, het is niet alleen de grafische processor die een sprong heeft gemaakt.

Dankzij een verbeterde camera is het nu ook echt geen drama meer om een foto of film te schieten. Het is alleen eeuwig zonde dat er geen flitser op het toestel is geplaatst want in donkere omgevingen is het dan toch een stuk minder goed vertoeven als je een foto of video wil schieten. Dat is eigenlijk het enige echte nadeel van de nieuwe iPad.

Desalniettemin is de nieuwe iPad gewoon een dikke aanrader en dat komt door alle kleine en grote verbeteringen die Apple heeft doorgevoerd terwijl het bedrijf toch nog dezelfde, relatief lage, prijs hanteert. De nieuwe iPad is in principe voor iedereen een aanrader, tenzij je natuurlijk al de beschikking hebt over een iPad 2 of een high-end Android-tablet.
10.0
  • Het scherm is ongelofelijk scherp;
  • De processor presteert duidelijk beter;
  • Ook op grafisch vlak zijn weer stappen gezet;
  • De camera is stukken beter..
  • ..maar mist een flitser;
  • 4G-ondersteuning alleen voor de VS;