2min

Tags in dit artikel

, , ,

Conclusie

Intel heeft met Ivy Bridge grote stappen gezet, voornamelijk op grafisch gebied. Er is nu ondersteuning voor DirectX 11 en de prestaties zijn flink vooruit gegaan. Toch is Ivy Bridge voor de gebruiker die net wat meer vraagt van zijn PC toch nog écht geen vervanger van een videokaart. Daarentegen is het wel aardig dat Ivy Bridge de mogelijkheid heeft om samen te werken met de videokaart, waardoor het duo toch gezamenlijk betere prestaties weet te behalen. In samenwerking met een simpele videokaart kan Ivy Bridge toch aanzienlijk betere prestaties opleveren.

De vooruitgang wat betreft rekencapaciteit is niet zo groot als we hadden gehoopt te zien, maar desalniettemin toch onmiskenbaar. Echter, de Core i7 3770K is bij introductie vooralsnog een stukje duurder dan de Core i7 2600K was en in de tussentijd is de prijs van laatstgenoemde ook nog met een paar tientjes gedaald. Mocht je iets meer op de kleintjes moeten letten, dan is Sandy Bridge misschien de betere optie voor dit moment.

Wil je echter gewoon een betaalbare processor die het beste van het beste levert, dan kan je prima vooruit met de Core i7 3770K. Dankzij de aardige overklokresultaten kan je met deze processor ook nog aardig wat plezier beleven, mocht je daar de tijd in willen steken. Enkel het verhogen van de mulitplier van 35 naar 40 is al een leuke vooruitgang die toch binnen de veilige marges blijft indien je koeling op orde is.
10.0
  • Beste prestaties van het moment;
  • Grote stap vooruit op grafisch gebied;
  • Samenwerking tussen videokaart en processor;
  • Aardige overklokresultaten;
  • Hogere prijs dan Sandy Bridge;