2min

Tags in dit artikel

, , ,

Prestaties (CPU)

Op deze pagina zijn de prestaties van de processor (CPU) terug te vinden. De eerste test die we uitvoeren is BenchmarkPi. Met deze test berekenen we hoeveel tijd de processor nodig heeft om het getal pi te berekenen. De score wordt in milliseconden weergegeven. Hier geldt: hoe lager de score, des te sneller de processor.



De tweede test die we uitvoeren om de prestaties van de processor te meten is de CPU Benchmark. Deze benchmark voert acht verschillende tests uit om de kracht van de processor te meten. Ook hier geldt: hoe lager de score, des te krachtiger de processor.



Iedereen zal begrijpen dat het niet eerlijk is om de prestaties van de processor van deze Alcatel te vergelijken met die van bijvoorbeeld de HTC One X. De Alcatel One Touch 918D is immers een low-end smartphone. Daarom moeten we dit toestel vergelijken met smartphones die in dezelfde categorie vallen. Het meest eerlijk zou een vergelijking zijn met bijvoorbeeld de Galaxy Y of Galaxy TXT van Samsung, maar deze telefoons waren niet in staat deze benchmarks te draaien. Het toestel dat dan het dichtst in de buurt komt is de HTC One V, een smartphone die echter een heel stuk duurder is dan deze Alcatel.

Op beide tests is de Alcatel One Touch 918D aanzienlijk trager dan de HTC One V. De conclusie ligt voor de hand: de prestaties van de processor laten, om het zachtjes uit te drukken, te wensen over. Iets wat natuurlijk al een beetje wisten omdat smartphones met een processor van 650 MHz echt te traag zijn. Samsung heeft de instapmodellen inmiddels draaien op 800 MHz en dat kan er maar net mee door. Een Android-smartphone moet eigenlijk minimaal beschikken over een single-core 1 GHz processor.