1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Prestaties (GPU)

Naast de processor hebben we ook de grafische rekenkracht van de Alcatal One Touch 918D aan de tand gevoeld. De eerste benchmark die we daarvoor uitvoeren is Neocore. De uitkomst daarvan is hoogst opmerkelijk: de geteste Alcatel behoort met een score van 63,1 FPS tot de beste op het gebied van de grafische rekenkracht. Een verklaring voor deze hoge score ligt hem waarschijnlijk in de lage resolutie van het toestel. Dan is het eenvoudiger om een hogere score te behalen, omdat er veel minder rekenkracht nodig is dan bij een high-end toestel met een resolutie van 1280 x 720.



De tweede test die we uitvoeren is NenaMark2. Deze benchmark voert een zwaardere grafische test uit met het toestel. In deze test wordt een omgeving gerenderd terwijl de camera voortdurend in beweging is. Ook hier geldt weer dat de resolutie zorgt voor een misleidende score. Ten slotte hebben we ook GLBenchmark Egypt losgelaten op het toestel.







Eigenlijk laten alle grafische benchmarks hetzelfde misleidende beeld zien. Deze smartphone zou ideaal zijn om op te gamen, maar in werkelijkheid is dit niet zo. Door de lage resolutie scoort de telefoon goed en soms beter dan telefoons met een veel hogere resolutie, betere processor en hoger prijskaartje. In werkelijkheid is de Alcatel One Touch 918D absoluut niet geschikt voor zwaar grafisch werk zoals games.