Inleiding

Wie overweegt om een smartphone aan te schaffen, zal waarschijnlijk als eerste denken aan een toestel van een van de grotere fabrikanten zoals Apple, Samsung, HTC of Nokia. Alcatel is op het eerste oog wellicht niet een voor de hand liggende keuze. Onbekend maakt onbemind, zoals het veelgehoorde spreekwoord luidt. Hoewel Alcatel in het verleden diverse smartphones in Nederland heeft uitgebracht, zie je op straat nauwelijks mensen lopen met toestellen van deze fabrikant.

Wie kent bijvoorbeeld de Alcatel One Touch 808 nog? Dit toestel richtte zich nadrukkelijk op de vrouwelijke consument. Dat bleek wel uit het ontwerp: een vierkante smartphone die op een poederdoosje moest lijken. Dat zou vrouwen ertoe moeten aansporen om voor dat toestel te kiezen. Exacte verkoopaantallen weten we niet, maar de enige plek waar ik het toestel tegenkwam was bij de simlockvrije toestellen bij een grote supermarktketen.


De Alcatel One Touch 808 stamt inmiddels uit 2010. In de tussentijd heeft de Franse smartphonefabrikant diverse nieuwe modellen uitgebracht. Een toestel dat recentelijk is verschenen, is de Alcatel One Touch 918D, het toestel dat we vandaag nader onder de loep nemen. Op het eerste gezicht oogt het toestel niet heel bijzonder, het is een instapmodel voor ongeveer 100 euro. Het toestel heeft onder de motorkap echter wel iets bijzonders; het is namelijk mogelijk om twee simkaarten te plaatsen. Hierdoor hoeven consumenten met twee abonnementen voortaan niet langer met twee smartphones rond te lopen. Het is duidelijk dat Alcatel zich met deze feature richt op het bedrijfsleven: werknemers hoeven niet langer met een privétoestel en een telefoon van de zaak rond te lopen. Altijd bereikbaar op één toestel met een privé en een zakelijk nummer is de gedachte.

Een ander argument om voor de Alcatel One Touch 918D te kiezen is wellicht ook het prijskaartje. Zoals eerder aangegeven ben je ongeveer 100 euro eigenaar van dit toestel. De specificaties van deze telefoon zijn echt heel duidelijk voor een instapmodel. De vraag is natuurlijk of deze Alcatel de 100 euro waard is of dat dit bedrag nog te hoog is.

Het reviewexemplaar is beschikbaar gesteld door Belsimpel.nl!